Annuleringsgarantie

Geld terug als je je reis annuleert!

Soms gebeuren er onvoorziene dingen. Misschien krijg je geen vakantie van je baas. Of je hebt net een nieuwe droombaan gevonden. Wegens noodweer of onlusten op de plaats van je bestemming wil je reis uitstellen. Of je hebt je grote liefde ontmoet en wil liever thuisblijven. Je reis valt samen met een bruiloft. Of jij of een van je naasten wordt plotseling ziek. Met onze Annuleringsgarantie hoef je niet ongerust te zijn. In onvoorziene omstandigheden kun je gewoon je reis annuleren, waarna je je geld terugkrijgt.

Hoe werkt het?
Je kunt een Annuleringsgarantie nemen als je bij ons een reis boekt. De premie hiervoor bedraagt tussen de 95 en 995 euro per persoon. Als je dan je reis annuleert, krijg je maximaal 2.500 euro per persoon terug voor de vliegtickets die je hebt gekocht. De premie voor de Annuleringsgarantie wordt niet terugbetaald en er wordt ook eigen risico op hetzelfde bedrag ingehouden.

Bijvoorbeeld: Je boekt een reis voor 755 euro en betaalt ook 49 euro voor de Annuleringsgarantie. Bij annulering krijg je dan 706 euro terug.

Geen ingewikkelde regels – geen doktersverklaring vereist
Bij een traditionele annuleringsverzekering heb je een medische verklaring nodig om je geld terug te krijgen. Onze unieke Annuleringsgarantie bevat geen ingewikkelde regels en je kunt om diverse redenen annuleren, zonder doktersverklaring.

Annuleren tot 3 uur voor vertrek

Je kunt je reis tot 3 uur voor vertrek annuleren. Je hoeft alleen maar ons contactformulier in te vullen, dan helpen we je. Om buiten onze openingstijden een reis nog kort voor vertrek te annulering neem je rechtstreeks contact op met de luchtvaartmaatschappij.

Let wel, je kunt alleen een Annuleringsgarantie nemen voor reizen die je bij Airngo boekt en alleen op het moment dat je de reis boekt. Deze garantie kan niet achteraf worden toegevoegd.
 

Annuleringsgarantie – Volledige voorwaarden

De volgende voorwaarden bepalen de contractuele relatie tussen Airngo en u als reiziger als u voor een Annuleringsgarantie kiest, wat een aanvullende annuleringsverzekering van Airngo is.

 

1.   Premies en eigen risico

1.1   De premie voor de Annuleringsgarantie hangt af van onder andere de prijs van uw reis. De prijs die bij de aankoop wordt aangegeven, is van toepassing.

 

1.2   Behalve de premie wordt er ook eigen risico ingehouden wanneer de klant van de Annuleringsgarantie gebruikmaakt en zijn reis annuleert. Het eigen risico is gelijk aan het bedrag dat bij het boeken als premie werd betaald.

 

 

2.   Voorwaarden

2.1   Wat door onze Annuleringsgarantie wordt gedekt

2.1.1 Onze Annuleringsgarantie geldt voor lijnvluchten, voor hotelboekingen en voor gehuurde auto's.

 

2.1.2 De Annuleringsgarantie is persoonlijk. Reizigers die samen een reis hebben geboekt, moeten dus ieder voor zich een Annuleringsgarantie tekenen. Als je alleen een hotel boekt, hoef je voor kinderen onder de twaalf (12) jaar geen annuleringsgarantie te tekenen. Voor hen geldt in dat geval de annuleringsgarantie van hun voogd of volwassen medereiziger.

 

2.1.3   De Annuleringsgarantie dekt reiskosten tot 2.500 euro per persoon en per reis. Bedragen daarbovenop worden niet door de Annuleringsgarantie gedekt. Met reiskosten worden kosten voor een vliegticket bedoeld, eventuele toeslagen voor bagage en stoelreservering inbegrepen. Andere aanvullende diensten of meerkosten en onkosten als gevolg van een annulering worden niet door de Annuleringsgarantie gedekt.

 

2.1.4 Bij het boeken van een hotel of huurauto worden de kosten over alle medereizigers verdeeld. Als het aantal medereizigers vermindert, maar de boeking blijft behouden, dan gebeuren er geen gedeeltelijke terugbetalingen.

 

2.2   Geldigheid en betaling

2.2.1   De Annuleringsgarantie moet worden geboekt en betaald uiterlijk op de dag van de reis waarop de Annuleringsgarantie betrekking heeft. De Annuleringsgarantie geldt alleen voor de reis waarvoor deze is getekend.

 

2.2.2   De Annuleringsgarantie geldt bij annulering wegens onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld:

(i)        u krijgt geen vakantie,

(ii)       u wordt ontslagen en moet een nieuwe baan zoeken of aan een nieuwe baan beginnen,

(iii)      uw reisplannen worden door een natuurramp verhinderd,

(iv)      de luchtvaartmaatschappij gaat failliet,

(v)       er zijn onlusten op de plaats van uw bestemming,

(vi)      u, een naaste verwant, een reisgenoot of iemand die u wilt bezoeken, wordt getroffen door een ongeluk, acute ziekte of overlijden, of

(vii)     vergelijkbare problemen.

 

2.2.3 Op het betalingsbewijs of de betalingsbewijzen moet worden gespecificeerd dat er een annuleringsgarantie is getekend. Als de annuleringsgarantie betrekking heeft op een huurauto, moet op het huurformulier van de persoon die als huurder vermeld staat, worden gespecificeerd dat er een annuleringsgarantie is getekend. Zo'n bewijs is daarmee een Annuleringsgarantiebewijs dat vereist is voor een geldige annuleringsbescherming.

 

2.2.4   De Annuleringsgarantie is geldig zodra Airngo de betaling voor de premie heeft ontvangen en vervalt drie (3) uur voor het begin van de reis. De reis wordt als begonnen beschouwd op het tijdstip dat de reiziger op het desbetreffende vliegveld uiterlijk ingecheckt moet zijn. Bij reizen die een heen- en terugreis omvatten (retourticket), kan de annuleringsgarantie alleen worden gebruikt vóór het begin van de heenreis overeenkomstig de hierboven beschreven voorwaarden. Het is niet mogelijk om slechts een deel van de vliegreis te annuleren (bv. de terugreis) met gebruikmaking van de Annuleringsgarantie. Als de annuleringsgarantie alleen betrekking heeft op een huurauto, geldt de annuleringsgarantie slechts tot drie (3) uur voor het tijdstip waarop je de huurauto op z'n vroegst kunt ophalen. Als de annuleringsgarantie alleen betrekking heeft op een hotel, geldt de annuleringsgarantie slechts tot drie (3) uur voor het tijdstip waarop je op z'n vroegst in het hotel kunt inchecken.

 

2.2.5 Als de reis uit een combinatie van een lijnvlucht, hotel en/of huurauto bestaat, kan de annuleringsgarantie alleen worden benut op voorwaarde dat de reis volgens de bovenstaande criteria nog niet is begonnen, of op voorwaarde dat de annuleringsgarantie nog niet is vervallen voor het eerste onderdeel van de reis. Als de annuleringsgarantie een combinatie van een lijnvlucht, hotel en/of huurauto omvat, kan met de annuleringsgarantie een van deze onderdelen apart worden geannuleerd. De annuleringsgarantie is daarmee verbruikt en geldt dan niet meer voor de resterende onderdelen. Er kan bij het annuleren echter een nieuwe annuleringsgarantie worden getekend voor de resterende onderdelen.

 

3       Annuleren

3.1       Voor een annulering bij Airngo moet een contactformulier op de onze website worden gebruikt. Om buiten onze openingstijden een reis nog kort voor vertrek te annuleren moet de reiziger zich tot de luchtvaartmaatschappij wenden.

 

3.2       De Annuleringsgarantie is persoonlijk. Eventuele meerkosten voor reisgenoten die de Annuleringsgarantie niet hebben getekend, zijn zodoende niet gedekt en worden bij annulering niet vergoed.

 

3.3       Terugbetalingen gebeuren normaal binnen twee (2) weken na de annulering. Voor een terugbetaling wordt in de regel dezelfde betaalwijze gebruikt als voor de betaling van de reis.

 

4       Overige

4.2       Airngo behoudt zich het recht voor om bij vermoeden van misbruik de reiziger een Annuleringsgarantie te weigeren.